«Opp» Trening av Wachtelhunden

Som så mye annet med hunder begynner også trening av den rolig. Du må huske på at den unge wachtelhunden ikke er klar for intensiv trening. fysikken tilsier at den behøver mer tid, kroppen trenger og utvikler seg på en sunn måte. Muskler, ledd og sener er ikke fullvokst og trenger rett og slett tid til og blir klar for belastning. Alt for ofte hører eller ser mann en ung hund som henger på når eieren går tur. Den ønsker rett og slett ikke bli forlatt ! Det vil straffe seg dersom vi ikke tar hensyn. Når hunden blir eldre kan den utvikler skader eller svakheter i ledd og muskler. For og få sunne wachtelhunder må vi rett og slett legge opp til og ta litt og litt og øker belastninger på hundens kropp etter dens alder og modenhet.

Det som er viktig og tenke på er følgende, vi trenger ikke lærer hunden det den har fått med seg av sine foreldre. Det vil si, den eier instinkter som vi, sammen med hunden må forsterke og utvikle de i én positiv retning. Det som er vesentlig er at vi velger én wachtelhundvalp med foreldre som er fri for HD og som på ingen måte viser tegn til allergier eller andre underliggende sjukdommer og de bør ha bestått jaktprøver. Foreldre til valpen bør ha særdeles gode egenskaper som gjør de egnet til avl.

Før du få en wachtelhundvalp hjemme, er det viktig at du gjør deg noen tanker om hvordan du vil bruke hunden og hvordan du ønsker og jage med den. Dersom du setter dette i system vil det bli enkelt for deg og trene hunden. Det vil bli spennende, gøy og morsomt.